Šatna v obytném kontejneru nezabránila další loupeži

0

Po příjezdu k tělocvičně v rekonstrukci na základní škole Přemyslovců bylo jistým překvapením, že šatna se nachází u vstupu do budovy, ve stavebním obytném kontejneru. Dobrou atmosféru v týmu to ale nijak nenarušilo, možná naopak. Každý člen mančaftu sem přijel s jasným cílem – přivést domů z Loun už konečně vítězství.

Ačkoliv sestava Lovosic skýtala několik absencí, gameplan se od úterního tréninku nijak nezměnil. Jediným vodítkem pro technicko-strategickou přípravu na soupeře byl vysílaný zápas Loun proti děčínské Seniorce. Pozor bylo třeba si tak dát na dravé mládí, agresivně hrající přímo do koše s nadměrnou aktivitou pod košem soupeře.

Většinu těchto zbraní se podařilo hostům v nových zelených dresech držet na uzdě a do první čtvrtiny vstoupili poměrně přesvědčivě. Dvouciferné vedení bylo důsledkem jednoduchého efektivního útoku, kdy se spíše prosazovali z vymezeného území. Louny ale po prvním timeoutu změnily styl obrany, a přešly tak na agresivní pressing po celém hřišti, který vlastně až do závěru utkání nebyl změněn. Malou daň si to vybralo v podobě splašenější ofenzívy a mírným bodovým výpadek, a domácí se poměrně překvapivě trefovali ze střední vzdálenosti. Po úvodních 10 minutách nakonec bylo málem vyrovnáno

Trochu se zkoncentrovat a více se soustředit na obranný doskok, to byly parametry, na které se bylo třeba zaměřit. Určité zlepšení přišlo ve chvíli, kdy lounští měli na hřišti náhradní sestavu a Lovosice se opět ujaly většího vedení.

Neustálý tlak na rozehrávku měl střídavý vliv a úspěch naopak hlásil v době, kdy hosté měli sestavu spíše z náhradníků. Ani jeden z týmů ale neuspěl s delší bodovou šňůrou a po třetí části zněl náskok pro domácí dvouciferně.

Další skvělá divácká kulisa, která opět potvrdila, že Oblastní přebor táhne, byla hlavním důvodem, proč tlak domácích poprvé slavil větší úspěch. Zkušená rozehra chvílemi neunášela agresivní tlak po celém hřišti a málem bylo srovnáno. Svůj kus na tomto vývoji také můžeme připsat přísnému měřítku, které dvojice sudích nasadila, konkrétně při posuzování faulů. Hráči nedokázali vysvětlit, že toto není turnaj mladších minižáků, protože některé odpískané fauly nedokázal vysvětlit ani ten nejzkušenější aktér v hale. I při cítění mírné křivdy ale obrácení skóre Lovosice nedopustily a při náskoku jen dvou bodů znovu poodskočily na komfortnějších sedm.

Co ale ovlivnit šlo, bylo například neposílat hráče se 4 fauly v závěru třetí čtvrtiny na hřiště při tomto nastaveném metru. Podkošová rotace (po 5. osobní chybě) se tak hostům zásadně omezila a poslední část tak byla místy čiročirá válka. Válka, kterou aktéři vedli spíše ve svých hlavách. Útok Loun se poslední 3 minuty vypadal identicky – maximální trvání 10 vteřin a zakončen dvěma trestnými hody. I přes tento defenzivní zmar Lovosice zasadily dvě dýky v podobě koše s faulem při nájezdu, jednoduchým zakončením z podkoše a trestnými hody, a minutu před koncem už se tak výhra jen se soustředěním hlídala.

Mírnému průchodu frustrace se domácí mladíčci v závěru neubránili, bez úcty k o dvě dekády starším hráčům proběhl zbytečný zákrok zezadu, který byl posouzen jako obyčejný faul, to vše již za rozhodnutého stavu. Závěrem jen z redakce doplníme, že buvol, ačkoliv není nejrychlejší, nezapomíná. A taky že není dobré se zápas co zápas vyfaulovat.

Lovosice tak po dlouhé době z lounské tělocvičny odvážejí konečně vítězství – a cenné, protože se nevyvíjelo jednoduše. Lze jen tipovat, jaká bude odveta na hřišti s normálními rozměry.

Děkujeme přátelům a členům našeho fanklubu, že tým opět přijeli podpořit <3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *