Ideální úvodní prověrka pro A tým mužů

0

Soupiska lovosického týmu mužů přinesla několik změn během léta, které se neslo v trochu jiném duchu vzhledem k zářijové návaznosti – odpracovaná letní příprava, ale špatná tréninková morálka (vždy to bývá opačně). Proto si trenérský štáb nemohl být úplně jistý, jakým stylem bude probíhat úvodní zápas Oblastního přeboru, kdy si tým odbil nejdelší výjezd sezony, a to až na úplný sever do Varnsdorfu.

Těžko byste hledali arény s větší diváckou kulisou, než právě ve Varnsdorfu – na první špíl ročníku si našlo cestu přes sto diváků. Drtivou domácí většinu ale lovosičtí moc nenadchli, protože vlétli do první čtvrtiny tak, jak chtěli. Neodchozený přechod do útoku měl za následek jednoduché pozice z pod koše, které se dařilo využívat – náskok 15 bodů po 10 minutách byl jasným ukazatelem.

Poté ale malinko domácí upravili obranu, protože s dominancí podkošových hráčů nemohli dělat nic, než postavit zónu, na které si Lovosice pár minut lámaly zoubky. Ofenzivně nejslabší část sice stále ukazovala lépe pro modré, ale všichni cítili, že to nebylo úplně ono. Varnsdorf dokázal snížit na jednociferný rozdíl, ale poslední dvě minuty opět úřadovali hosté v poměru 2:12 a odnášeli si do šatny vedení o 19 bodů.

Lovosičtí si tedy během první půli ukázali, co můžou a dokáží stabilně hrát, veškeré pochyby byly smeteny ze stolu, bylo na čase přeřadit na dvojku. Výměna stran domácím neprospěla, protože trefili jen 8 bodů, a na druhé straně zaznamenalo body hned sedm hráčů sestavy. Ukázněný útok, řešený převážně dobře v závěru, zařídil náskok 30 bodů po třech čtvrtinách.

Nebyl čas chlácholit se, jak je všechno růžové, motivace byla jasná – vyhrát i 4. část. To se opět podařilo i vzhledem k několika experimentálním sestavám, které měly problém s návratem do obrany nebo chycením míče za běhu. Domácí sice trefili čtyři trojky, nic to ale nezměnilo na jasném vítězstvím Lovosic. Závěr malinko pokazily technické chyby na obě strany – po obvinění za provozování nejstaršího řemesla létaly pohlavní orgány vzduchem, vše skončilo ale v gramatické rovině. Nová posila z litoměřického Slavoje tak načala bank trestů hned v úvodu sezony, přestože letošní vidinou vzhledem k sestavě bylo ho vůbec nezakládat.

Pochvalu si zaslouží zkušení navrátilci, kteří dle očekávání dominovali, dále také hráči, kteří koušou bolesti, jsou zásadně limitováni a přesto dělají, co můžou. Děkujeme i našim divákům, kteří vážili cestu do této nevyzpytatelné části naší země, děkujeme všem domácím divákům za jejich přítomnost.

https://sec.cbf.cz/souteze/oblastni-prebor-muzi.html

Další zápas je opět venkovní – a to v Lounech – 18. 10. od 20:00

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *